29.06.2019 г., 13:59 ч.  

Вълчи дълг 

  Поезия » Свободен стих
574 1 2

И ето той човекът от гората,

от вълци превърнат е във вълк.

Вие диво, бясно под луната

и нощта очаква вълчия му дълг.

 

А късно вечер в планината

скита, броди великан.

Гладен, жаден и предаден

останал сляп и глух и ням.

 

Неволна среща в тъмнината,

за някой там ударил е часът.

Хищник стяга зъби за борбата,

остри нокти и пресича път.

 

Смъртоносна порта се отваря,

Титан лежи облян във кръв.

Вълкът пирува, великанът падна,

змия се радва и надушва стръв.

 

Покосен, но горд, очакващ смърт

спасяваща го от теглилата.

Не видял, не чул е как вълкът

спестява мъките му на земята.

© Тодор Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много интересна тема си предал в рими. Стихотворението има алегоричен привкус.И в живота е така- всеки стига края на жизнения си път. Браво! С това си стихотворение изразяваш отношението си към битието и неговите перипети...Поне аз тако го чувствам! Аплаузи за добре подбраната тема, която се прокарва във всяка поетична строфа. Чудесно, докосна ме!
  • Харесва ми!
Предложения
: ??:??