Във ъгъла не можеш я видя
да дебне свойта жертва от засада.
Очите ѝ са топъл, нежен грях,
но по-добре недей ги просълзява!
От първом е привидно с благ характер.
На мравки и човеци път е сторвала.
В живота се снишавала на лакти,
тя никога не скърши чест и гордост.
Но ако някога, (дано не дава Господ)
с обида и лъжа я нараниш,
и дявол да си, мигом ще те просне
по гръб да молиш нямо със очи.
А този свят не ще я разпознае.
За всяко стадо има цвят и кожа.
Аз виждам я сред целия безкрай.
(В душата ми отдавна се разхожда.)
И още по-отдавна ми се струва,
клеймото за мнозина – странна птица
е страх, че там под овчето ѝ руно,
живее всъщност моята вълчица...
©тихопат.
Данаил Антонов
02.02.2024
© Данаил Антонов Всички права запазени