21.01.2021 г., 13:44 ч.

Вълшебна пролет — земен кръговрат 

  Поезия » Пейзажна, Друга
226 4 8

Зелена пролет в топъл сън и цвят,
красив, като очите на момиче,
несръчен вятър, птича песен срича,
кокичетата, само те не спят
пробуждат се врабците и летят
и ручеи бълбукат разпенени,
изпълва сок замръзналите вени.
Вълшебна пролет — земен кръговрат.

 

Под клепките на зимата ледът,
в кристални сълзи бързо се превръща,
уж все различна, а една и съща,
магията на птичите крила
и сякаш зима и не е била,
и светъл извор по земята блика,
ще цъфнат минзухари иглика,
ще светне сякаш обновен светът.

 

Поетът слуша птица как гълчи,
и стихове любовни съчинява,
за пеперуди, в пролетна дъбрава,
за самодиви с вихрени нозе
и как от обич ризите им взе.
Една от тях свенливо му пристава,
и светъл стих — живота му огрява,
тъгата приласкал — да замълчи.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??