24.12.2023 г., 18:39 ч.

Вълшебните коледни двери 

  Поезия » Друга
285 0 6

Да бе Луната топка от стъкло,

върху елхата бих я закачила,

А на дръвчето голото стъбло

със облаците снежни бих обвила.

 

Че да се спуснат с ярка светлина

звездите – като ангели небесни,

и да разпръснат в мрака топлина,

да съживят мечтите безтелесни,

 

които чакат свято Рождество,

за да избухнат като фойерверки.

Прекрачвам в коледното тържество

през прага на вълшебни двери.

© Диана Фъртунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??