16.06.2019 г., 20:07 ч.

Вън от килията 

  Поезия » Любовна
434 0 0

Душата ми е чашката на цвете,

разпръскващо ухание.

А твоята душа е пеперудата красива.

Тя върху нея любовта отпива.

 

Две страсти се прегръщат извисени.

Като спирали огнени се вият

и тънат във космическата бездна.

Дори и глухият ще чуе изповедта им.

Дори и слепият за хубостта им ще прогледне.

 

Покрива ме прашец със аромат на мъж

и ме превръща в неизвестност,

взривена сред първичната материя.

Разтварям се, изчезвам изведнъж

удавена в измамна лесност.

Като в река, пътуваща през прерия.

 

Говорим със езика на мълчанието.

За сетивата той е древното познание,

защото звуците преливат от съмнения.

Защото думите предават и убиват

невинността във всички измерения.

 

Изпращам прелетните чувства

със скоростта на светлината.

Капка по капка отцежда се магията...

Отлитат те в прегръдките на божествата

А аз на дните сиви съм в килията...

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??