Има няколко неща – тях не меря никога:
грижа, дума премълчана и ласка топла.
Да добавя – безсъние, тревога и болка.
В тъма душата моя е летяща светулка.
Прелитам над пустини все към себе си.
Остават далеч непознати турбуленции.
И с онази формула за Доплеровия ефект
изчислявам разстоянието до оазиса-покой.
Нямам в дома си швейцарски часовници,
безвремие обично е битието ми човешко.
Джобния часовник на тате от скрина вадя.
На големия или на малкия си внук да го даря?
Samadhi
© Гюлсер Мазлум Всички права запазени