20.10.2017 г., 8:25 ч.

Въпрос, който виси във въздуха "съвремие" 

  Поезия
451 1 2

за неизказаното

между нас. 

за надеждата

между нас;

за обичта,

за любовта,

за желанието,

 копнежа,

уважението,

кроткото,

задоволяващото,

неутолимото,

неугасващото,

краткотрайното,

непотребното, 

нежеланото,

несподеленото,

забравеното, 

изпепеляващото,

горчивото...

 

изпълненото

с "не" и само с "не" 

живот, битуване, 

завързаното в

длан-

мъничка длан, 

която побира

цялата съвкупност

от благосклонното 

колело на живота...

побира теб,

побира мен, 

побира всички ни;

омаломощавайки 

цялата гордост; 

твоята душа

сама по себе си

е новородена

вселена;

събери няколко,

десетки хиляди,

опитай се...

 

попитай се:

б о г а т л и с ъ м  ?

 

 

© Слънчоглед Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??