за неизказаното
между нас.
за надеждата
между нас;
за обичта,
за любовта,
за желанието,
копнежа,
уважението,
кроткото,
задоволяващото,
неутолимото,
неугасващото,
краткотрайното,
непотребното,
нежеланото,
несподеленото,
забравеното,
изпепеляващото,
горчивото...
изпълненото
с "не" и само с "не"
живот, битуване,
завързаното в
длан-
мъничка длан,
която побира
цялата съвкупност
от благосклонното
колело на живота...
побира теб,
побира мен,
побира всички ни;
омаломощавайки
цялата гордост;
твоята душа
сама по себе си
е новородена
вселена;
събери няколко,
десетки хиляди,
опитай се...
попитай се:
б о г а т л и с ъ м ?
© Слънчоглед All rights reserved.
и си мечтая
някога
таз дилема
да узная!