Въпроси
14.08.1998
Защо ли съм аз тъй нещастна
и лицето ми усмивка не краси?
На спомените съм подвластна,
а в очите ми блестят сълзи.
Защо не мога просто да забравя,
че била съм някога в обятията ти.
Невъзможно е в сълзи да удавя
мъката по изминалите дни.
Защо не искам с никой да те заменя
и друг аз да обикна - не, не мога?
Неспособна сякаш да ти изменя,
дори когато разделени сме, за Бога!
Защо така безумно в теб се влюбих
и то сега, когато веч те няма?
За времето представа аз изгубих -
обичам те, но помежду ни зее яма.
Все тез въпроси си задавам...
А отговорите са все едни -
нашепват ми да те забравя,
тъй както ме забрави Ти.
© Виолета Всички права запазени