16.01.2018 г., 23:29 ч.

Въпросите на опърничавата 

  Поезия » Друга
373 1 0

 

Би ли ме обичал повече,

ако съм една идея по-въздържана

и не излизам от очертанията, в които съм поставена,

aко не обърквам подредения ти свят

и съм една идея по-смислена,

aко вълните в косите ми се усмирят

и съм безоблачна с усмивка изкусно нарисувана?

Ако си моряк и корабовладелец в мирно море,

би ли ме обичал праволинейно в кривата

на живота ми или само когато съм

вписана в окръжността на разбиранията ти?

Обичай ме пенлива, всебързащ ручей бистър,

забрави се в бързеите на водите ми.

В устието на въпросите ми изплува само удавник,

питащ се бих ли се обичала повече, ако съм

една идея по-малко твоя.

© Недописана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??