Би ли ме обичал повече,
ако съм една идея по-въздържана
и не излизам от очертанията, в които съм поставена,
aко не обърквам подредения ти свят
и съм една идея по-смислена,
aко вълните в косите ми се усмирят
и съм безоблачна с усмивка изкусно нарисувана?
Ако си моряк и корабовладелец в мирно море,
би ли ме обичал праволинейно в кривата
на живота ми или само когато съм
вписана в окръжността на разбиранията ти?
Обичай ме пенлива, всебързащ ручей бистър,
забрави се в бързеите на водите ми.
В устието на въпросите ми изплува само удавник,
питащ се бих ли се обичала повече, ако съм
една идея по-малко твоя.
© Недописана All rights reserved.