22.11.2007 г., 14:50 ч.

Въпросителни... 

  Поезия » Любовна
985 0 20
 

 

Кога приспахме болните съмнения,

които ни пронизваха без звук!?...

Възкръсвайки в недъгави вълнения,

незрящи нощи, хапещи от студ...

Кога склопихме сухите клепачи,

лишени от пречистващи сълзи!?...

Като крадци на изцеление... палачи,

белязват с острието... и кърви.

Кога съшихме с кръпки верността си,

от плитки монотонности разбита!?...

Притискайки я бясно гордостта ни,

проплаква тъжно вярата изтрита...

Кога посоките се вплетоха от болка,

във плетеница, обезсмислена до сложност!?

Защо прегръдките ни глухо опустяха,

несподелени... в тиха невъзможност!?

Кога вгорча ми... до непоносимост

и в отегчение удавих сетивата!?...

Потъвайки в нелепа нетърпимост,

бездумно призовавах тишината...

И как се разделихме, без да знаем,

че спряли сме отдавна да се помним!?...

Как вяло и безсмислено нехаем,

в единството оставайки... бездомни.

Кога ръцете спряха да докосват,

с онази топлина така... уютна!?...

И дланите до болка я износват,

превръщайки я в грешка... неудобна.

...

 

 

© Деси Инджева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??