4.06.2014 г., 21:41 ч.

Вървейки по пътя 

  Поезия » Друга
379 0 5

Вървейки по пътя си, свиркам -

     сам себе си да утеша.

Фучат покрай мене мотори,

      а аз се кандилкам пеша.

Напразно едни ме окайват,

      а други изпитват злорадство.

Това, че съм жив - мен ми стига.

     Не искам аз друго богатство.

Разбоят на дните усърдно

     в лицето ми бръчки тъче.

Но мъж като мене старее

     и пак си остава момче.

И аз продължавам - не зная

     какво е да виеш от скука.

Вървя си по пътя и просто

    на себе си казвам: "Наслука!"

Понякога само се спирам

    за малко - притварям очи

и слушам как стене земята

    и Господ как страшно мълчи.

Когато се случи да падна,

    така - ненадейно, от удар,

аз ставам и тръгвам отново,

    но вече по-твърд и по-мъдър.

Изчезна ли утре в безкрая,

    не казвайте, че съм умрял!

Кажете: "Вървял си по пътя,

   с уста си подсвирквал и... спрял!"

 

 

 

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесах! Непринудено и топло!
  • Чудесна житейска философия.
  • Браво, Чачо! Само, така!
  • Свиркаме си, значи!
    Харесах твоя път!
    Много е хубава последната ти сентенция, така естествено, достойно и истинно представяща живота!
  • Точно така трябва да си подсвиркваме и да помъдряваме след падане.
    Страхотно зареждащ стих. Поздравявам те и благодаря за настроението, което ми създаде.
Предложения
: ??:??