4.06.2016 г., 23:38 ч.

Върви 

  Поезия » Друга
546 1 1

Върви,
Не спирай по пътеката.
След мен или след друг
Върви си по пътеката 
и не убивай своя дух
Спри всяко чувство
когато труден ден
в живота ти присъства
без друг, без мен.
Когато тръгнеш без посока
без цел и без мечта
очите ти да са високо
в небето, не в пръстта.
Върви през пролетта,
край чистотата на кокиче
запяло песента
наречена "Обичаш"
Върви дори когато..
през кални дъждове
е твойто светло лято
изпълнено със страхове.
Не се предавай на шарената есен
в един меланхоличен дъжд
Когато полета е лесен
докрай непоправимо чужд.
Когато зима е навяла
и без пъртина си сама
Когато на превала
 не чака топлина
Когато счупиш щеката
и стъпката кърви...
Не спирай по пътеката.
Заклевам те, прителко: Върви!
 

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Когато счупиш щеката
    и стъпката кърви...
    Не спирай по пътеката.
    Заклевам те, прителко: Върви!"

    Зареждащо!
Предложения
: ??:??