12.07.2017 г., 22:05 ч.  

"Върви, народе, възродени" 

  Поезия » Гражданска
892 1 5

Плачи, народе, примирени,
над своите злини плачи,
над бъдеще опропастено
в обезлесените гори!


Плачи, проклинай, поругавай
в порутени училища,
където пламък нявга греел
в очи на знаещи деца.


Там, дето днес горят и палят
прозорците от дървеса
и дето с книги ги разгарят,
били прозорец към света...


Плачи, народе, вий от болка,
задето позволи това – 
да те ограбят; доброволно
слуги изпрати по света!


Тук майки и бащи се молят
децата им да полетят,
а отлетели – те не могат
да дойдат, да ги погребат...

 

Плачи, народе оскотели,
за свойто минало плачи,
за настояще провалено
и за мечтата "бъднини"!

© Екатерина Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??