4.07.2013 г., 9:41 ч.  

Вървя по старата алея 

  Поезия » Пейзажна
361 0 3

 

Вървя по старата алея,
с напукан от кютюците асфалт...
За мене есента е епопея...
И в нея дълго бих живял!

Прехвърчат покрай мен листата
и стелят цветния килим...
Възторгва се във мен душата.
Денят ми е неповторим!

Това е циганското лято...
И то ме милва с мека длан!
От туй съм награден богато...
Възторгът ми е без таван!

А слънчицето над реката,
щом блесне в тихата  вода...
във мен нахлува светлината
и аз се сливам с есента!


 18.10.2011 г. София


© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??