27.12.2008 г., 9:23 ч.

Във тъмните дебри 

  Поезия » Гражданска
1024 0 1
Във тъмните дебри на ред безобразен - те вият, заклинат, кълнат...
Съдбите човешки във свят безчовешки - те тровят се в ужас и смърт.

И броди ли, броди през куха епоха,
през лабиринт от омраза и злост:

тя броди - заблудата глуха - призвана да бъде хомот.

Да бъде ярем, да бъде трескàло:
на мъртвородени съдби.
Да бъде кожух, да бъде светкàло:
на тез, дето имат пари...

А времето болно миазмите влачи
на кървави, грозни войни -
кога ли ще свърши тегобата страшна на слепите, болни души?

Но ще станат народите страшно -
душманите гнусни във ад ще горят!!

Това е написано преди събитията в съседна Гърция - страна, чиито страдания в борбата за свобода са неимоверни, но понасяни геройски! Народът на Гърция се възправи за пореден път срещу престъпленията на една античовешка държава и нейните "органи за сигурност". 

© Велин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??