26.03.2019 г., 9:12 ч.

Във въздух драскотина 

  Поезия
390 0 0

Любов, любов,
война изконна, 
копаеща окопи, 
редути издигаща до небеса,
не жалеща сърца в атаки, 
спихнали души,
лежащи в калта!
Любов, любов,
ти, повик на живота, 
пъпка, показала 
главата над пръст,
ти, цвете цъфнало 
над земята 
и плод роден,
обран от старостта! 
Живот, живот,
на любовта ти цвете, 
поливано, отглеждано
от две сърца!
Любов, любов,
ти, сбъдната мечта,
отминала нататък 
без остатък,
драскотина,
във въздуха 
оставила следа!

Максим Велков

© Максим Велков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??