18.07.2021 г., 13:40 ч.

Възклицание в междугалактическото пространство 

  Поезия
309 1 2

Когато всеки Божи ден надеждата във тебе рухва

и се прибираш изтощен, докато вън страхът подухва.

Когато нямаш за какво глава отново да изправиш

и сякаш всичко е тегло, с което ти не ще се справиш,
 

тогава знай, че има път и някой, който те обича.

Сълзите няма да го спрат, макар светът да е циничен!

Боли, нали, да бъдеш ти искра, която нощем свети,

когато в твоите гърди ридаят хиляди комети?
 

Когато твоят ден е мрак и няма слънце на небето,

когато търсиш начин как да литнеш с птици над морето,

тогава просто замълчѝ и знай, че всички сме дечица!

Животът вдига те, нали? Животът песен е на птица!
 

Животът храбро ни зове и пее в нощите горещи.

Животът плач е на дете и мъка след любовна среща.

Животът има имена и всеки нежно ги изрича!

Животът грее в Любовта! Живей и вечно го Обичай!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравей, Зиги! Животът е скъпоценен камък и усмивка красива! Както сигурно се случва и при много други хора, достигнах до този извод след водопади от изживяна болка! Но въпреки нея накрая пристига:...
  • Браво, Мите! Да, животът е всичко това и е безценен дар (май навсякъде тъй приказвам ама просто така го чувствам и мисля), наистина много ми харесва тази твоя вътрешна сила да го обичаш просто такъв, какъвто е. Пожелавам ти да си я запазиш! 😊
Предложения
: ??:??