Възкръсване
Душите спят, окъпани в мълчание,
някак освежени след дъжда,
в очакване на Божието Обещание
за жадуваната свобода.
Пролетта облича си премените
и ухае с аромати на цветя.
Нима повярвахте, от скръб обзети,
че животът свършва със смъртта?...
© Албена Стефанова Всички права запазени