21.10.2021 г., 10:41 ч.

Ябълка с червени бузки 

  Поезия » За деца
352 0 3

На клонче, от росата освежена, 

люлее се ябълка червена.        

До скоро беше малко зрънце,

но стоплена от есенното слънце,

подобно на сестриците - крушки,

със сок изпълни сладки бузки.

Облачета на небето се събраха,

на гоненица с вятъра се заиграха.

А после плиснаха на шир и длъж

студени, едри капки дъжд.

С чадърче и с кошничка малка

поспря се под дървото Лалка.

Завъртя се, подскочи и гушна

узрялата ябълка вкусна.

Ще хапне нейните сто витамина

за да порасне здрава и силна!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??