Да, аз не бива да те призовавам -
но ти дойде сега.
И във съня ми ме погали -
със ледената си ръка.
И пиша, пиша - не преставам -
куплети и слова.
И това, което съчинявам -
май ти харесва това.
Че ти си толкова красива -
и не изглеждаш зла.
Ала отнасяш всички живи -
със плясък на крила....
Да, знам - таз среща е опасна.
Не си коя да е.
Ала очите ти - прекрасни -
запомних ги добре.
Че ти не си ми непозната -
дошла във моя сън.
Ти си смъртта. Оназ, с косата
си ти. И бродиш вън.
Но зная - няма преди срока
ти мене да ме призовеш.
Ти си добра. Не си жестока.
И ще ме разбереш.
Ала недей, не ме ревнувай
от други хубави жени.
Жестоко мен не ме целувай -
а с нежност ти ме целуни!
© Стефан Янев Всички права запазени