5.08.2008 г., 12:17 ч.

ърл грей 

  Поезия » Бели стихове
586 0 11

драсни една клечка на синята рокля, Фелисити

разходките в полунощ

по всички главни улици

ще ти изкривят високите токчета

ще си напълниш джобовете с приказки

няма нужда

разстоянията в гласа са нещо

което не разбираш

и ти засяда в стомаха като цял лешник

обиколи света

в плитка чаша за чай

две курабийки направи

от думички и шоколад

вдигни слушалката

и набери номера на мистър Пит

той ще свърши добра работа

докато спасява душата

може да видиш отражението си в очите му

а ако не отговоря

драсни една клечка, Фелисити,

сините мигли на нощта

ще осветят онази сълза

която потъва на дъното на океана

падаща през цедката на дните

между две листенца чай

ърл

© Зорница Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??