10.04.2008 г., 11:49 ч.

Южен вятър 

  Поезия » Пейзажна
1211 0 28

Този южен вятър къса

страниците на тъгата.

Нощите са вече къси

роклички на светлината.

Бялото е пак на мода.

Като влюбени невести

цъфнали череши водят

булчински хора.

                           Отмести

слънцето и мойта сянка,

да не пречи на цветята.

Като тъничка фиданка

зеленее тишината.

Този вятър гъделичка

и от гъдел се превива

всяка смееща тревичка

край ухаещата нива.

Семената любопитно

вдигат рошави главици,

а сред тях пристъпят ситно

гладни за милувка птици.

© Валентина Шейтанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??