10.08.2019 г., 10:19 ч.

Юлски порив 

  Поезия
490 2 4

В утробата бяла на дъхава мащерка
плодната тичинка ден ще усмихне.
Тръпне в лазура ѝ зрънцето обич
в топлата длан на пчела да утихне...

 

Медено зреят по пладне написани
думите скрити във ларва събудена.
Плавно изгряват в дъгата изписана.
Капките дъжд са сълзи пеперудени...

 

Някак си странен е цветният юли,
в билката дъхава сбрал младостта си.
Вятърът стихна... Цвят не обрули,

за да я гали докрай в радостта си.

 

Вятър е, летен е, топъл и нежен е
с обич целунал смокинови страсти.
Поривът юлски момчешки небрежен е.
Южният август за него контраст е...

 

Бадемов  Цвят
 

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви най-сърдечно, Мария!
  • Бадемово смокиновата нежност
    довя до мен ухание на юли.
    Чувствителност, но кратна на безбрежност,
    от стиховете твои ме целуна!

    Пиши, можеш го, докосваш, Бадемово момиче!
  • Благодаря най-сърдечно!
  • Пишеш все така хубаво, Бадемов цвят...
Предложения
: ??:??