20.06.2011 г., 19:20 ч.

Юни 

  Поезия
424 0 0

Ю Н И

 

Най-пролетният месец си отива,

най-хубавият месец май.

Дали природата все тъй красива

през юни ще е, кой ли знай?

 

В парка отново храсти се белеят -

това са " булчинско перо",

в тревата сочна пък цветя пъстреят -

бели, лилави, от злато.

 

В пожари маковете аленеят,

на групи лумнали тук-там.

В полето нивите със жито зреят.

Да, хубав месец е, аз знам.

 

Напъпили са вече и липите,

през юни те ще разцъфтят,

в омайни лунни нощи и през дните

ще пръскат своя аромат.

 

И с дни в магията им ще остава

(нали съгласен си и ти),

донесли му, запазили таз слава –

град на поети и липи.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??