В живота съм опитвал - Кво ли не -
храна и ферментирали напитки.
С Уиски съм си кълчил коленЕ.
С Мартини съм огъвал леви китки.
Поглъщал съм бадемов концентрат.
Надигал съм и плодови ракии.
А с Водка, край Червения площад,
мамашки с мен са спретвали оргИи.
След Вино съм изчезвал - Яко дим!
Заеквал съм от Узо и Мастика.
Опъвал съм пети от хубав Джин -
под палмите на остров Мартиника.
Със Хенеси съм вдигал често тост.
Осъмвал съм по светло с тъмни Бири.
По Сена съм се давел с Калвадос.
В Патая съм се мръщел на Дайкири.
Препивал съм и с нашенско менте.
С Текила и домашно Лимончело.
Попивал съм и истинско Саке,
пристигнало - от избите на село...
На вкус... на миризма... а и на цвят,
напитките са чудни и различни.
Долавям всеки техен аромат.
Харесвам ги! И ги обичам всички!
Дори да срещна - Муза през нощта,
на тях ще си остана вечно верен!
Не ги разменям с никаква боза.
Дори и... с етикет да бъде - Черен!
Юри
Йовев
Октомври
2020 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
А ние двамата с тебе пием кафе! 😀