8.02.2024 г., 6:03 ч.  

За атлантиците у нас 

  Поезия » Гражданска
104 0 0

Имате се за умни, но имате памук в главата.
Не знаете що е истина, що е лъжа.
Утайките сте на обществото, но се имате за каймака.
За хора като вас трябва съд и присъда.

 

Имате се за умни, но с гъши пух ви е пълна главата.
Страх ви е от свободата, криете се от дебати и избирате войната, 
защото сте заслепени от его и не виждате по-далеч от носа.
Безпринципни нагаждачи сте, искате да ограничите човешката свобода.

 

Ненавист и жлъч излиза от вашата уста, но поне се засрамете, 
ако имате капка самоуважение. За пет пари майка си ще продадете.
За бъдещето на народа си не мислите, нито пък за мира,

защото искате да се извисявате над хората и да се опиянявате от властта.

 

Имате се за недосегаеми, но историята ще ви покаже, 
че предателите биват тежко наказани и не оставят следа.
Не можете да отделяте зърното от плявата. Водите ни към пропастта.

Давате задниците си наляво-надясно и довличате беда след беда.

 

Вашият мозък е гладък като дъска. Ограбвате милиони човешки съдби.

Вие сте като радиоприемници, каквито лъжи кажат, вие ги повтаряте.

,,Ние сме от правилната страна на историята." - казвате, удряйки се в гърдите.

Отричате се от род, език и родина, а всяка връзка с ближния проваляте.

 

Спомняте ли си детството с умиление?
Родителите ви гордеят ли се с вашата подлост и наглост?

Опитайте се да търсите единство, а не разделение.
Вашата идеология е уж свобода, но знаете ли какво е: ''свобода?"

© Светослав Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??