7.07.2023 г., 9:39 ч.

За болките не питай Бог 

  Поезия » Философска
202 3 8

ЗА БОЛКИТЕ НЕ ПИТАЙ БОГ

Какво ли иде занапред?
Едва ли мога да узная.
Реките от масло и мед
текат единствено във Рая.

От сол нагарча утринта,
мъглата иде – пиперлива,
Измислицата свобода
от недомлъвчици прелива.

И лъжа ви, че не боли,
от упор ако в мен забиват
въпроси гневни и стрели
или пък намеци страхливи.

Кога приятелят е враг
и става ли врагът приятел?
Прекрачи ли през своя праг,
човек е пътник в необята.

Уж търси отговор, пък на –
във плен на личните си страсти
пилее дух и светлина
да дири къс измамно щастие.

Не искам нищичко да знам,
спестете ми го, ако може.
Дори да пишеш грешен план,
причина ти си имаш, Боже.
 

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??