26.02.2013 г., 18:46 ч.

За честта народна 

  Поезия » Гражданска
513 1 2

ЗА ЧЕСТТА НАРОДНА

 

Монополи-храненици

смучат българската пот.

Мафиоти, политици

тровят нашия живот.

 

Пипалата им крадливи

ръфат живата ни плът.

Дните ни текат мъгливи,

като див пелин горчат.

 

Партиите гръмогласно

обещават правда, ред,

ала мислят всекичасно

как безкрай да ни доят.

 

Двадесет и три години

все разруха и грабеж,

сякаш мръсни сме гадини,

без мечти и без стремеж.

 

Но народът се надигна,

извиси юначен ръст

и гневът му днес изригна

хляб да търси, труд и чест.

 

Прекатури се колата,

полетя към пропастта,

за да дойде правда свята

като лъч от пролетта!...

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??