23.12.2007 г., 8:41 ч.

За ден на рождество...се моля! 

  Поезия
1049 0 15
                   "Аз имам моето световъртене
                                                                         във мен..."

***
По уличните хълмове денят...
ме смъква непрестанно недозряла...
изсмуква ме до гробност от върха...
за да не знам кога съм бдяла...

Разхвърляно по лабиринт в сумрак...
безкръвно го преброждам... уморена...
и стигна ли до сънния си праг...
преспивам в себе си... ненакърнена...

А уличните псета вият вън...
от глад за мен... до смърт са пристрастени...
Но никога отново в своя сън...
не бих ги пуснала... измамно са смирени...

Плячкосваха ме в задкулисните игри....
разбрах по раните си... нелечимо болни...
И спрях да търся в мъртви дни...
и в нощите... кошмарено разколни...

Денят ме гони с глутници... мъгли...
без Слънцето... продадено по сметка...
Молитвата ми само вечно бди...
да спре светът да се върти... във клетка...

© Арлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??