4.01.2015 г., 21:45 ч.

За десетте разлики и още нещо 

  Поезия » Любовна
747 5 5

 

Те са сиви. Отчайващо скучни.
Уж ме гледат, а... нищо не виждат.
Някои даже не са се научили
как се маха с ръка. За довиждане.
Пият бавно. И бавно говорят.
Сякаш мога да чакам безкрайно.
С ей такива ме хваща умора
и не мога за миг да ги трая.
Ставам, тръгвам. Изпращат ме тъжно.
Поглед, сметка и пито-платено.
Джентълмени, по-мъжки се дръжте!
Пък макар и да сте наранени.
Звън. Излизаш. Сънлив, по пижама.
С дъх разсичаш нощта. Като рицар.
Няма нужда от думи. И драми.
Тишината ме прави кралица.
Глътка ром. За кураж. И утеха.
Без цигара. Противно на модата.
Най-красива съм в твоите дрехи,
докато ги разхвърлям... на пода.

© Яна Всички права запазени

Тишината ме прави кралица.
И, противно на всякаква мода,
предизвиквам не теб с ръкавица,
а смутената сянка на пода.
Бързо никнат цветята в очите ...
  712  17 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??