10.08.2008 г., 1:26 ч.

За двама ни... 

  Поезия » Любовна
917 0 25
           За двама ни...

По сухата коруба те познах...
по раните - насекли кръгозора...
към тебе тичах... спирах... и пълзях...
и нежна бях... и кожата си порих!...

Умирах... за да се родя...
по-търсеща и по-горчива...
За тебе бях - не бях жена...
за тебе дишах... и изстивах!...

По ласките - не те познах...
по залезно са разтопени...
и мислено - пак беше грях...
щом чужди погледи се спрат до мене!...

По сухата коруба те познах...
За двама ни - самотен остров...
един напред, а друг назад...
коруба Вечността ни готви!...

За двама ни - самотен остров!...

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??