31.08.2007 г., 21:12 ч.

За една година 

  Поезия
630 0 10
Бях "вдовица" за една година,
ти не бе до мен.
Облечена в черно,
тъжна и самотна.
Отбелязвах като затворник,
всеки един изминал ден.
Жалейка си окичих,
да видят,че страдам.
Да замълчат и да забравят,
да ми кажат поредното съжалявам.
Да спрат да ме заглеждат,
да вярват,че ще бъда тяхна аз.
Аз съм "вдовица"за една година-
отпъждах ги с тези думи без страх.
Усмихвах се изкуствено,
пристягах си черна препаска.
Пристъпвах сама и горда
и пазех сърцето си за да не се одраска.
Пазех го,за да бъде цяло,
щом се върнеш ти.
Да го погалиш и да видиш,че е оцеляло,
благодарение на нашите мечти.
И тази черна година отмина,
с толкова борба и тъга.
Облякох си бялата ленена рокля
и с тази премяна зачаках сама.
Ето те,ти си идваш,
изобщо не си се променил.
Надявам се да не си ме забравил
и своите чувства да си освободил.
Но ти ме целуваш и вдигаш на ръце.
Пренасяш ме като булка и бие моето сърце.

© Ванина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??