27.08.2014 г., 21:04 ч.

За истината 

  Поезия » Философска
342 0 0

 

Къде ли не те търсих!

В ядрото на зората

и вятъра претърсих,

продъних небесата.

 

Оглеждах песъчинки,

в протоните се взирах

и в капките лъчисти,

но тебе не намирах.

 

Дори в сърцето гледах,

за тебе извор беше

и винаги бях предан,

живота ми кроеше.

 

Твореше ти вселени,

отглеждаше душата,

осмисляше промени,

бе истински призната.

 

Сега те няма. Пушек!

Дим, една химера!

Невидим мим, послушен...

Това си, истино, смутена...

 

 

© Георги Бъчваров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??