8.01.2012 г., 21:30 ч.

За капките дъжд 

  Поезия » Пейзажна
340 0 3

             За капките дъжд

 

Край мене падащите капки  от небето

се удрят във листата и  шумят...

И с песента си ми зарадваха сърцето.

Камбанките им вътре в мен званят.

 

Сред лятото съм седнал сега,  да ги слушам...

И в мен се пълни сякаш Празнина.

Като в Пустинята, от Жега и от Суша,

поемам влагата  и се теша!

 

Очаквам горе да се скъса небосводът...

Живителни светкавици да загърмят.

Да си поеме дъх от лятото народът,

дъгите цветни да ни украсят!

 

Аз този полъх със душата си  приемам

и този летен дъжд ме весели.

И ромона, и тишината му поемам,

той  като дух  във мене се всели!

 

И както само в приказките детски става,

край мен Вселената се възроди.

Това е хубавото, гдето заслужавам,

и този спомен  в мене ще  стои!

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря дами, за хубавите думи и благопожеланията за Новата година!Позволете ми и аз да ви пожелая всичко най-хубаво от хубавото!Пожелавам ви най-големите успехи и здраве!
  • Поздрав!
  • Харесах!Честита 2012 г.Христо!
Предложения
: ??:??