7.10.2008 г., 17:46 ч.

За куклите "барби" 

  Поезия » Друга
487 1 2

07.10.2008

 

 

Различна съм! Това ти пречи...

Проблем ли има, не разбрах?

Нима не ти омръзна вече

от кукли с много грим по тях?

 

Не се ли умори накрая

от разни барбита изкуствени?

Какво намери днес във тая,

освен, че лъже толкова изкусно?

 

Не ти ли писна да ги гледаш?

Еднакви, като на витрина наредени?

И дето минат, все да се оглеждат

за чичковци, с пачки подредени...

 

Не е ли скучно да ги виждаш,

стени - рисунки по лицата млади...

Та те така самички себе си обиждат

с погледи, за „кинти” зажадняли...

 

Желай ги днес, докато можеш,

че утре може би ще искаш друго.

На рамо обичащо глава да положиш,

да имаш стойностна, вярна съпруга...

 *****************

Е, да, различна съм! Красива, умна,

чаровна, мила и... добра,

понякога и малко неразумна,

но затова пък – истинска жена!

© Erato Eratova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Не ти ли писна да ги гледаш?
    Еднакви, като на витрина наредени?"

    Ежечасно уголемяващата се картина... Поздрав за стиха! Бъде все така оригинална!
  • Много е добро...поздравчета!!!
Предложения
: ??:??