28.04.2018 г., 23:39 ч.

За мафията в бяло 

  Поезия » Гражданска
315 1 3

 

 

13/ЗА МАФИЯТА В  БЯЛО

 

Аз също бях служител в бяло.
За лекарската чест държах!
Не се превърнах в мекотело
и в келепирите не спрях!

 

Дори за миг не съм помислял,
от хорско здрове да крада!
До край нещета съм премислял,
на чисто да ги изведа!

 

2/Не мога в кожата си да се побера,
че мофията е в престилка бяла!
От срам велик света си аз  ще одера,
че по петиге ми е тя вървяла!

 

Аз доживях сега до този срамен ден,
във който лекари петнят морала.
О, ужас истински, сега съм вцепенен,
от тази долна лекарска развала

 

И медицината ни в тези гадни дни
е станала за срам на бакалия!
Щом в нея вече няма съвест и мечти,
от яд голям ми иде да завия!

 

Не значи нищо Клетвата на Хипократ
и се разменя само за мангизи.
Пред нищо мойте братя по кръв не ще спрат
и долно ще подправят епикризи!

 

Та тука те сега не гоняг болестта,
очите им са само в келепира!
Те нямат вече нищо свято на света,
борбата им за левове не спира!

 

О, колко се е деградирал този свят,
щом лекарите вече не лекуват!
А за пари обират своя собствон брат.
Те вече пет пари не струват!


27.06.2012г. Драгойново

 

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??