19.03.2017 г., 17:26 ч.

За молитвите има небе 

  Поезия
420 6 14


Всяка рана е сянка на смърт,
щом нанася я ближен.
Красотата на лунния сърп 
е невидима в грижа.

 

Единакът прилича на вълк,
но се плаши от обич.
И Голгота е мъничък хълм,
но достига до облак.

 

За молитвите има небе,
но човекът не вярва.
Няма нужда от златно кубе,
а да сме благодарни.

 

Между хората Господ върви.
Кой е вече прогледнал?
Всяка рана от ближен кърви,
но след прошката – свети.

 

Цвета Иванова

 

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??