4.07.2007 г., 19:29 ч.

За момичето, на което казах "Сбогом" 

  Поезия
1758 0 11
Молив, бял лист и мисли в главата,
същия празен лист държах и вчера в ръката.
Свършиха се вече думите красиви,
а чувствата към мен са отново сиви.

Отново изгубен в долетяло отчаяние,
изтощен от очакване и непрестанно желание,
продължавам да търся нещото, с което
да мога да отключа пътя към сърцето.

Път, за мен еднопосочен
и без знаци за насока.
Път, от който ти ме гониш,
но не ще поема друга посока.

А листът е отново празен, но няма да стои така!
Знам, че няма дума, с която да стопя леда,
затова ще те рисувам - очите, устните, косата...
Ще те измъкна от някой спомен, запечатал красотата.

И щом не мога да докосна теб,
ще докосвам аз листа,
и ще знам, че единствено така
ще докосвам твойта красота...

© Иван Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??