30.08.2017 г., 8:38 ч.

За моя учител 

  Поезия » Хумористична
1480 0 5

Обичам те много, учителю драги.
Затрупай човека у мен със награди.
Когато съм умен – усмихнат широко.
Когато съм глупав – в ръка със длетото.
,,Горко му!’’, наум си повтаряш сърдито.
И после решаваш напук да изпитваш.
Дали да ме сриташ? Въпроси те гонят.
,,Недей да изпитваш...’’, най-мило те моля.
Сълзица проронвам. Нима се усмихваш?
Сърцето оголвам. И него ли виждаш?
Редят се години. Владетели идват.
Кръвта ми е рими. Учебникът – битки.
Говориш звънливо, високо и ясно.
В душата ми – ниви, окъпани в блясък.
Очите ти диво ме гледат... И крясък...

.....................................................................

Тетрадката хвърляш. Словата се леят.
,,Внимавай бе, мърльо!’’. Чирикат славеи.
Сърцето ми бързо се стри на пихтия.
Сълзите в очите напират и вият.
Учителят стана торнадо зловещо.
А още е август! Така е горещо...
Докосвам красивите страници... Литвам...
История, път за избраници... Идвам!

 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Творба с хумористични нотки, посветена на моя учител по история. 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Забележителното е, че учителят ми е по-малък с година от мен. Това момче е заредено с несекваща енергия, която ме подтикна да му посветя това.
  • Достойно посвещение, поздрави!
  • Благодаря ви за милите думи! Поздрави и лек ден!
  • Подмлади ме стихът ти, Митко! Искрен, естествен, пълнокръвен!... Поздрави!
  • Поздравления, г-н Драганов! Убедена съм, че учителят Ви е достоен и ерудиран човек, който изисква широки познания в областта на историята!
Предложения
: ??:??