13.09.2009 г., 16:39 ч.

За най-любовния отенък 

  Поезия » Любовна
744 0 2

Подарявам си сега - от твое име -

евтино плюшено зайче.

В синьо, с червени лапички

и папийонка - също в алено.

Денят е всъщност зимен.

С измамно пролетно лице.

Във вино потъват устните ми.

Огледалната колона отразява многото лица

на самотата,

които помежду си с дива ярост спорят

за най-любовния отенък.

Мой приятел твърди, че любовта е синя,

а бялото е порив...

Червените нюанси

според него

с тембъра на болката крещят...

Наздраве, многолика!

Допир нежен обещава ми синята плюшена плът...

© Драгомир Костадинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!Добре дошъл!!!
  • Има си нюанси ,в по-късен етап се стига до цветове ясни,а понякога е светлосянка или чернобяла...
Предложения
: ??:??