1.09.2009 г., 12:39 ч.

За Него и усмивката 

  Поезия » Гражданска
959 0 0

Водовъртежът обгръщащ ни

Безкраят поглъщащ ни

Лицата разсеяни

Дрехите износени

 

Красивите пролетни дни - без усмивка

Зимните студени нощи - без стон

Без желание за разплата и отмъщение

Просто непукизъм и отвращение

 

Отбягване на всякакви норми

И яростно съпротивление

Без никакво видение

И никакво дори мъничко прозрение

 

И продължаване

Най-важното не спиране

И борба

Яростна борба за унижение

Без капчица съмнение за липса на презрение

 

Война дълга за надмощие

За надмощие и след това лентяйство

Лентяйство толкова отвратително и нежелано

Но толкова придърпващо и очарователно

Пристряващо и нужно

 

После няколко думи

Скриващи мизерията и голотата

На оглозганати ни душа

 

Усмивка малко по-късно

Време за мечтаене и блуждаене

И после цвете разцъфващо в тревата

Единствено но истинско

 

Всичко е спокойно дори пусто

Нищо не остана

Дори и онова цвете

Но аз все още си го спомням

И...

Се усмихвам... : )

 

© Илия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??