Къде е правдата? Защо, къде, кога
я подмениха с болни, безполезни думи?
Довчерашният брат е днешен враг
и дива пропаст зее помежду ни.
Не сме ли всички родните чеда
на майка си - светицата България?
Невиждан гняв разделя ни сега
на сит и гладен, гений и бездарен.
И днес, със укор вдигнали пестници,
да не забравяме завета, стария:
докато сноп сме, непречупени лозници
ще бъде вечна майчица България.
© Нина Чилиянска Всички права запазени
Поздравления за позицията!