17.10.2007 г., 14:20 ч.

За първи път  

  Поезия
699 0 4
 

За първи път в живота ми се случи,

срещнах човек, който искаше да ме научи.

Да обичам страстно, да живея и да се усмихвам, без да страдам.

Но уви, сърцето ми не искаше да чуе и аз продължих да бягам.

Към нищото, към онова, което ме теглеше все назад... назад.

Стоя пред него с наведена глава и не намирам думи за това, което съм била.

Как да му кажа, как, с какви очи да му призная, че невярна бях?

Попита ме той - "Защо?", пред светлия му образ безмълвна аз стоях.

"И за какво, За Бога?" - питам себе си и аз?

Отговор отново няма! А сърцето плаче пак без глас!

За първи път в живота ми се случи,

срещнах човек, който ме научи.

Да обичам и да пазя любовта,

защото тя е всичко на света!

© Христина Леонска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??