5.04.2018 г., 1:12 ч.

За първи път пролет 

  Поезия » Друга
289 0 0

 За Първи Път Пролет

 

Дойде тази пролет със пролетен лъч,

дойде тази пролет със истински пъпки,

спусна се тя на смели криле,

на клоните кацна радостна тръпка.

 

Изникват новите празнични дрехи,

коси разпиляни, родени надежди,

щъркели в ясното синьо небе,

които децата с цветята довеждат...

 

Потръпват още голи тополи

от топлия вятър-нежен зефир,

иглики поглеждат тревите наболи,

листецът посреща своя кумир!

 

Посипа боите художник небесен,

картина изправи на пъстри стени

и струна опъна пролетна песен,

за първи път слънце сърцето плени.

 

След толкова пролети чакана бе,

през дългия стръмен със бурени път,

със пролетно сиво студено небе,

където единствен ръмеше дъждът!

 

Дойде тази пролет със жива вода,

водата поръси разтворени пъпки,

зърнах над мен милион хвърчила,

с лъчите закрачиха пролетни стъпки!

 

За първи път пролет очите огря,

прелест накичена, приказна фея,

цветни ръце над мене простря

във пролет за първи път

литна сърцето да пее!

 

гр. София, 31.03.2018 г.

© Димитър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??