10.01.2012 г., 15:12 ч.

За себе си с любов 

  Поезия » Гражданска
439 0 3

За себе си с любов

 

Понякога и аз си мисля,

че нещо ценно съм създал.

За моя път като помисля,

доволен съм, че не съм спрял!

 

Аз цял живот със страст съм писал!

Пред трудностите не съм спрял...

В "написаното" търсех смисъл!

И все възторжено съм пял...

 

На всичко сам съм се научил.

От никой не съм взел акъл.

Потупване не съм получил!

Аз всичко в себе си бях спрял!

 

На писането бях орисан...

И правех го от много млад.

И всичко, гдето бях написал,

единствено бе в моя свят!

 

Аз искрено сега ще кажа,

да прозвучи като рефрен,

на никой ред да не покажа,

единствено сам  бях си фен!...

 

И много млад аз бях се влюбил...

Познах великата любов!

Аз никому не се надупих,

в средата никога не спрях!

 

Израснах в строя "комунизъм",

когото мразех  и кълнах!..

За мен той беше "катаклизъм"...

За щастие, го надживях!

 

Така животът ми  премина...

Мечтите си снабдих с криле...

Така  горчилките надминах -

живях си истински поне!...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви приятели за хубавите думи!Бих искал всичко казано от вас , да е от сърце!И тайничко се надявам това да е така!Пожелавам ви всичко най-хубаво от хубавото, във дните след Новата година!
  • Много ми хареса! Живот с криле!
    Поздрави!
  • Няма нищо по-ценно от един истински и пълноценно изживян живот.Хареса ми!Поздрав!
Предложения
: ??:??