За скитника понякога се сещай.
Без твоя взор е страшно беден той.
Към ъгъла на тъжният покой,
когато имаш време пак поглеждай.
Към ъгъла на тъжният покой,
погледнеш ли, се връща светлината.
Синеят денем чудно небесата,
а нощем жарки са звезди безброй.
Синеят денем чудно небесата,
Луната е прекрасна през нощта.
Уханни са цветята по полята,
в гората славеят е нежността.
За скитника - от тебе красотата -
е дар и дом за миг от вечността.
© Асенчо Грудев Всички права запазени