4.09.2008 г., 22:45 ч.

За сляпата неделя... 

  Поезия » Философска
917 1 30
 

 

За сляпата неделя - песни пеят.

За сляпата неделя - клетви ръсят.

Защото тя, когато е прогледнала,

оказвало се безвъзвратно късно.

 

Че сляпата неделя ще ни върже,

да разберем навреме не успяхме.

А бяхме още във онази възраст,

във вените кръвта ни прекипяваше.

 

Воювахме. Мълчахме. Пак отново

започвахме от нулата на чувствата.

Годините запазиха основното -

сезоните им само ни раздрусаха.

 

Дали умората си каза думата -

два остри камъка брашното мелят.

Невероятно как, но се научихме

завързани от сляпата неделя...

 

03.09.2008 - 30 год. след "Сляпата" неделя

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??