Такива пурпурни изгреви
има само на моя бряг -
пурпурни, ласкави и несподелени.
Не вярваш ли?
Ела и виж!
А пък ако толкова те е страх -
избери си камък - някъде далече от мене.
Готов съм най-красивото нещо да споделя,
но не бих ти го дал „все за тебе”.
В изгрева има огромен потенциал,
който зарежда деня ми с доверие.
Наслади му се, но не повече от час.
Пурпурът постепенно изгаря в необята на слънцето.
Тогава - до теб - оставам единствено аз
и ако вече не те е страх -
ела да те прегърна!...
© Красимир Чернев Всички права запазени